24 ledna, 2015

Selekce



Autor: Kiera Cass
Hodnocení: *****
Počet stran: 288
Nakladatelství: Cooboo

Pro třicet pět dívek je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu Singerovou je Selekce noční můrou. Znamená to pro ni otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi, který je o kastu níž než ona. Nechce se jí odejít z domova a vstoupit do nelítostné soutěže o korunu. Pak America potká prince Maxona. Postupně začne zpochybňovat všechny plány, které si předsevzala – a uvědomí si, že život, o kterém vždycky snila, si už nemůže v porovnání s budoucností představit.
Princi této země je tradičně vybírána dívka tak, že se uspořádá reality show, do níž se mohou přihlásit dívky ze všech kast a soutěžit o srdce prince. Musí jít na obecní úřad, poskytnout foto a informace o sobě. Losováním se pak vybere několik dívek, které půjdou soutěžit o prince. America je do této soutěže proti své vůli vybrána. Zařekne se, že do soutěže sice půjde, ale jen kvůli výhodám, které z toho plynou pro její rodinu. Dokud se neseznámí s princem Maxonem. Jak to dopadne?






Tuto knihu doporučuji spíše dívkám a mladším ženám. Pokud máte rády jiné světy budoucnosti a zároveň historické romány...Proč ne?:)

Různé verze obálek:


Celá trilogie:




Žádné komentáře:

Okomentovat