23 června, 2015

Přehled zajímavých novinek - Léto

Tessa má všechno – žije v láskyplném prostředí, má chápající rodiče a taky kluka snů, laskavého, milého, kterého jí závidí všechny kamarádky. Lepšího už si ani nemohla přát potkat. Tessin snový svět ale náhle změní jediné setkání. Hardin je pořádně drzý kluk, s nepřeslechnutelným, nafoukaným britským akcentem, nezapomenutelným rozcuchem, tetováním a piercingem ve rtu. Tessa si nemůže pomoct – Hardin je zkrátka jiný než ostatní...
A to po všech stránkách – dovede být i pěkně krutý. Neměla by ho spíš nenávidět? Neměla by jím Tessa pohrdat? Jak to, že se od něj nemůže odpoutat? Nedokáže to – i přes všechny jeho chyby a prohřešky. Intenzivní vášnivou blízkost střídají neustálá Hardinova zmizení. Může takhle vůbec vypadat láska? Tessa sama nevěří, že by takový vztah mohl fungovat. Ale jde odolat jeho polibku?



Soudím jako klasiku - holka, dva kluci, jeden hodnej druhej hajzl. Moc mě nenadchla ale vsadím se, že tahle kniha "pojede". Hlavně kvůli tomu, že je už známá z wattpadu. 


Cain Ford zasvětil poslední léta svého života pomoci ženám, které zaměstnává ve svém striptýzovém klubu. Touží se zbavit dávného pocitu viny, ale zvolil opravdu správnou cestu, když obětoval vlastní osobní život? Charlie Rourkeová potřebuje zmizet ze světa a začít znovu, pokud nechce zemřít násilnou smrtí nebo skončit ve vězení – jenže jí přijde do cesty nečekaná překážka: láska, která ohrozí nejen ji, ale i muže, který pro ni znamená všechno.

Anotace slibuje zajímavý námět s akční zápletkou. Myslím, že tato kniha nebude šlápnut vedle:)







 

„Jsi to ty. Samozřejmě že jsi to ty. Někdo mě dohání, a když se otočím, vidím tebe. Věděla jsem, že to budeš ty…“ Ten muž se objeví všude, kam se jen Clarissa pohne. Čeká na ni v parku, na železniční zastávce, před jejím bytem. Bombarduje ji telefonáty a esemeskami. Posílá jí dárky. A zatímco jeho posedlost mladou ženou každým dnem narůstá, Clarissa má čím dál tím větší strach, protože pomoci policie se dovolává marně. Zbývá jí jediné – trpělivě sbírat důkazy a doufat, že se jí podaří muže usvědčit dřív, než se stane něco hrozného… Mrazivý thriller o posedlosti a debut, který vychází ve více než 25 zemích po celém světě. 

Thrillery nejsou mým oblíbeným žánrem, stejně jako detektivky ale aktuální téma posedlosti a stalkingu mě celkem zajímá.



Na začátku to vypadalo jen jako obyčejná profilová stránka tak jako spousta jiných na internetové seznamce. Kat Donovanová, osamělá policistka newyorského sboru, dostala předplatné na tenhle web od své kamarádky Stacy. Ale pak si Kat lépe prohlédne fotografii muže, který ji zaujal, a najednou jako by její svět kolem ní i v ní vybuchl. Ze snímku na ni hledí její bývalý snoubenec, Jeff, který jí zlomil srdce a kterého osmnáct let neviděla. A to ještě netuší, co všechno se kliknutím na jeho stránku otevře… Kat nejprve doufá, že se možná její život od téhle chvíle začne ubírat lepším směrem. Pak ji však osloví mladičký Brandon, který tvrdí, že jeho matka zmizela a že v tom má prsty Jeff. A z minulosti se začnou vynořovat nejen Jeffova tajemství, ale i znepokojivé otázky týkající se všech lidí, které kdy Kat milovala…

Opět thriller =D. Tady se mi líbí taková ta zápletka, jak žena začne zjišťovat s kým to vlastně tak dlouho žila.


Bellamy bylo pouhých dvanáct let, když její starší sestra přišla násilně o život. Když po osmnácti letech napsala podle skutečných okolností Susaniny vraždy knihu, novináři odhalili její totožnost a Bellamy se stala terčem neznámého útočníka. Ve snaze tohoto útočníka identifikovat se mladá žena musí postavit duchům minulosti a vypořádat se nejen se složitým pletivem rodinných vztahů. Přesto se nehodlá zastavit, dokud se jí nepodaří Susanina vraha odhalit.

Je libo trochu detektivky? :)







   

V jednom americkém městě se začne jako lavina šířit zvláštní chřipková epidemie. Nemoc má velice rychlý průběh a lidé se po ní cítí lépe než předtím. Začínají se však chovat velmi podivně. Malou skupinu lidí v čele s doktorkou Sheilou Millerovou sice svede dohromady série náhod, ale jedno mají společné – pevné přesvědčení, že epidemie není běžnou událostí, ale že se za ní skrývá určitý záměr. Následně zjišťují, že onemocnění způsobuje bodnutí záhadného disku, který, jak se ukáže, není zemského původu. Infekce se mezitím šíří po celém území Spojených států a brzy zachvacuje i ostatní světadíly…

Trošku sci-fi navrch. Zajímá mě námět někým/něčím nastrčené nemoci.

4 komentáře:

  1. Deník mého stínu vypadá dost dobře :-)

    OdpovědětVymazat
  2. A já myslela, že After vyjde až v srpnu. Tak to je super, že vydání přiblížili. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel, špatně jsem se podívala, vyjde 10.8.:). Pardon.

      Vymazat
  3. Merline, After. Nesnáším přepsané Fanfiction, zvlášť když mají strašně ohraný děj. :D A Invaze z galaxie vypadá zajímavě. :)

    OdpovědětVymazat