17 srpna, 2015

Wishlist

Taaak...Copak mám na seznámku? Přiznám se vám, že z hlavy už ani nevím, co vlastně chci..:D Tyto wishlisty mi pomáhají stejně jako databázeknih. Brzy si budu muset tipy zapisovat...:D
 
Je pro mě pan Jones opravdu pan Pravý? Tuto otázku si kladou tři různé ženy. Každá z nich totiž miluje jednoho ze tří bratrů Jonesových…
Izzy je rozhodnuta udělat za dosavadním nevydařeným životem tlustou čáru a začít znovu. Ovšem s Charliem Jonesem to nebude snadné, protože je sice okouzlující, ale také nepříliš spolehlivý. A flirt je jeho druhá přirozenost.
Alicia je už roky šťastně provdaná za oddaného Hugha. V koutku duše ale ví, že jí chybí alespoň špetka nevázanosti, spontánnosti, zkrátka prosté radosti. A pak jí to dojde – nejspíše nastal čas, aby si to všechno začala dopřávat.
Emmin vztah s Davidem byl dříve plný radosti a romantiky, jenže to už teď neplatí. Od doby, kdy se neúspěšně pokoušejí o dítě, to jde s jejich vztahem z kopce. A právě tehdy vstoupí do Emmina života pokušení...
Všechny tři ženy se sejdou v rodinném penzionu Jonesových, nad jehož další budoucností visí velký otazník. Při tomto vynuceném setkání vyjde najevo, že vyjít se členy klanu Jonesových může být těžší, než by si kdo mohl myslet.

Domino jsem si v poslední době oblíbila a v jejich edičním plánu jsem si vyhlédla více než pár knih (hlavně čekám na další Colemanovou, Kniha vzpomínek je opravdu skvělá). Tato kniha vypadá na románek ale ne takový ten oddechový, ale ten silný, akční a zábavný.


 Napínavý a strhující thriller Hodná holka je překvapivý literární debut, který odhaluje, že ani v dokonalé rodině není nic takové, jak to na první pohled vypadá...
Rozhodla se však jít svou vlastní cestou a stala se učitelkou na obyčejné státní škole. Jednoho večera se vypravila do baru, kde se měla sejít se svým příležitostným přítelem, ale když on na schůzku nedorazí, odchází s tajuplným cizím mužem. Colin Thatcher jí zpočátku připadá jako ideální kandidát pro vztah na jednu noc, ale záhy se ukáže, že když souhlasila, že s ním půjde domů, udělala největší chybu svého života.
Colin měl za úkol Miu unést a předat ji svému zaměstnavateli, který ji hodlal použít k vymáhání výkupného. Ale celý plán se radikálně změní v okamžiku, kdy se Colin rozhodne Miu místo toho ukrýt v odlehlé chatě v hlubokých lesích, kde ji nenajde ani policie, ani nelítostní zločinci, kteří si ho najali. Miina matka Eve a detektiv Gabe Hoffman jsou ochotni udělat cokoli, aby Miu našli, ale nikdo z nich netuší, že emocionální zmatky, které vypjatá situace vyvolá, nakonec život celé rodiny doslova roztrhají na cucky.


Mě thrillery nijak neuchvacují a většinou je odkládám ale u této knihy udělám vyjímku:). Anotace je divná, nějak nenavazuje. Chyba je všude...


 Jmenuji se Peter Grant. Ještě nedávno jsem byl obyčejný četnický zelenáč v řadách londýnské Metropolitní policie. Jedné noci jsem se ale při vyšetřování jisté vraždy pokusil získat svědeckou výpověď od muže, který byl sice mrtvý, ale jinak znepokojivě výřečný, což mi zajistilo pozornost vrchního inspektora Nightingalea, posledního čaroděje Anglie. A právě tehdy začal můj příběh.
Nyní jsem policejní detektiv a čarodějův učeň, první učedník za padesát let, a můj svět už není zdaleka tak jednoduchý, jak býval.


Po náznaku, že se jedná o fantasy, jsem se pro knihu okamžitě rozhodla. Něco takového teď potřebuju!

 
Strhující příběh o hledání a (ne)nalézání, o lidských předsudcích, přátelství a první lásce
Theodora Finche fascinuje smrt. Neustále přemýšlí nad způsoby, jak by se mohl zabít. Ale pokaždé ho něco – bez ohledu na to, jak je to zdánlivě bezvýznamné – nakonec zastaví.
Violet Markeyová zase žije pro budoucnost – upíná se k dokončení střední školy a k momentu, kdy bude moct opustit rodné městečko v Indianě. To jí totiž až příliš bolestně připomíná nedávnou tragickou smrt její sestry.
Když se ti dva potkají na římse školní zvonice, není ale docela jasné, kdo koho vlastně bude zachraňovat.
Finch je obyčejný kluk, až na to, že trpí bipolární poruchou. Violet je obyčejná holka, až na to, že Finchovi přijde úplně neobyčejná. Ty dva svede dohromady školní projekt, jehož cílem je objevovat „krásy Indiany“, a oba přitom učiní zajímavé objevy. Finch zjišťuje, že jen s Violet může být sám sebou – podivínským, přemýšlivým, ale zároveň zábavným a originálním; a že není až takový blázen, za jakého ho ostatní považují. Violet zase zapomene počítat dny do konce školy a konečně začíná znovu žít. Jenže zatímco Violetin svět se rozrůstá a získává nové barvy, Finch se propadá do temnoty deprese.

Knihu hypnotizuji už od její anglické verze, takže je to jasná volba na podzim. Dokonce jsem o ni soutěžila na FB, ale bohužel se mi nepoštěstilo:(.


 
Jane je hloubavá, do sebe uzavřená šedá myška a v životě to vůbec nemá jednoduché, protože sama vychovává pětiletého syna. A ten se teď navíc začal ptát po svém tátovi. 

Madeline je velká parádnice a přitom neřízená střela. Momentálně jí ztrpčuje život její exmanžel: po letech si zničehonic vzpomněl, že by se mohl taky podílet na výchově jejich společné dcery. 

Celeste je věčně zasněná, poněkud vynervovaná místní kráska. Co ji ale může trápit, když má tak hodného, hříšně bohatého manžela a přepychový dům? Snad jen ta jejich dvojčata jsou občas na zabití.


Každá z nich je úplně jiná, a přesto jsou nejlepší kamarádky. Jsou však k sobě skutečně upřímné? Vždyť i drobné lži a polopravdy můžou časem vyústit v obrovskou tragédii.


Román světově úspěšné autorky bestselleru Manželovo tajemství je příběhem tří matek, jimž se jejich na pohled všední životy krůček za krůčkem nebezpečně vymykají z rukou. HBO natáčí podle této knižní předlohy minisérii s Nicole Kidmanovou a Reese Witherspoonovou v hlavních rolích.


Myslím, že tuto krásku už jsem vám představovala. Má nádhernou obálku a Liane si prostě nenechám ujít...
 
Podívat se pravdě do očí může být zatraceně těžké, když člověk ztrácí zrak.

Nicole bylo devatenáct let, když si vyslechla zdrcující diagnózu: má nevyléčitelnou oční chorobu, která ji do deseti let připraví o zrak. Na takovouto zprávu se dá zareagovat v zásadě dvěma způsoby: rozumně, nebo nerozumně. V prvním případě člověk uposlechne lékařových rad a zodpovědně se připravuje na život v temnotě. Nicole ale nemá nic takového v úmyslu.
Nikomu nic neřekne a dál žije tak, jako by žádná budoucnost neexistovala. Nechá svým životem projít několik mužů, zapíše se do cirkusové školy a procestuje spoustu zemí. Od lehkovážného bytí začne upouštět, teprve když se zamiluje a založí rodinu. Tehdy už navíc pro ni není tak snadné předstírat, že se nic neděje, protože svět před jejíma očima je čím dál rozmlženější.
Postupující nemoc ji nakonec přinutí vyjít s pravdou ven. Není to pro ni snadné, ale ani sebevětší vztek na nespravedlnost osudu nemůže Nicole ochránit před pravdou, které se celé roky snažila vyhýbat. Ale kdo ví... Možná je to právě naopak. Možná se jí nakonec uleví, když konečně najde odvahu podívat se pravdě do očí.

A nakonec další Dominovka. Prostě...silný příběh...Oslovil mě asi nejvíce ze všech...

Do výčtu bych přidala i Čarověník a Školu dobra a zla II. Ale ty už jsou na cestě... :D. 
A jaké krásky máte v plánu vy? Sem s tipama...:D

6 komentářů:

  1. Všechny malé zázraky mám objednané v Angličtině a strašně se na ně těším. :3 Jinak u Čarověníku si počkám na recenze, nejsem si tím )plně jistý. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wau, ty tu anglictinu jedes:). Take si nejsem jista Carovenikem ale presvedcila me obalka a pekna recenze. Navic se jedna o (tusim) ceskou autorku a ceske prostredi. Takze to bude zas neco noveho;). A za 174kč a s poštou zdarma...Proc ne;)

      Vymazat
  2. Hodná holka vypadá taky zajímavě, jen ta obálka se mi vůbec nelíbí...

    OdpovědětVymazat