07 listopadu, 2015

Zajímavé starší CooBoo kousky

Při pátrání po materiálu k novému článku jsem narazila na pár zajímavých knih od CooBoo, které mi nějak ušly. Pokud jste nějakou z nich četli, budu ráda, když mi pod článkem zanecháte komentář s přímým odkazem na vaši recenzi. Děkuji:)


Chcete žít v bezproblémovém světě, kde se splní každé vaše přání? Chcete mít možnost vybrat si libovolné místo na Zemi či ve Vesmíru a v okamžiku se tam ocitnout? Chcete zapomenout na svůj reálný život a dělat si, cokoli jen chcete? V tom případě vítejte v Elusion – v dokonalém virtuálním světě.

Regan byla vždy velkou zastánkyní Elusion, ještě aby ne – její otec tento nový svět naprogramoval a její nejlepší kamarád Patrick teď řídí firmu, která tuto snovou virtuální realitu vydává. Avšak od otcovy nečekané smrti do Elusion nevstoupila. Navíc se začínají šířit zvěsti, že celý program není tak bezpečný, jak tvrdí oficiální představitelé firmy. A tvrzení o návykovosti a nebezpečnosti přicházejí i z velmi důvěryhodných zdrojů – například od Joshe, absolventa vojenské akademie a skvělého programátora. Regan se pustí do osobního vyšetřování a postupně odhaluje spletitou síť lží a tajemství. A zjistí, že bude muset volit mezi láskou a věrností… a její rozhodnutí ovlivní životy milionů lidí.



 V den, kdy začala sněhová bouře, nikdo netušil, že bude trvat celý týden. Běsnící vítr, nekonečné závěje sněhu a vše spalující mráz. Pro ty, které bouře zasáhla, tak už není hlavní starostí, jak zůstat v teple, ale jak přežít. Scotty a jeho přátelé Petr a Jason patří k posledním ze sedmi studentů, kteří po začátku bouře čekají v budově své střední školy, až pro ně někdo přijede. Brzo jim však dojde, že jim nezbyde nic jiného, než ve škole přenocovat. Což se nezdá jako vůbec špatný nápad...








 Patnáct let čekala Linda Ainsleyová, až ji předvolají ke kouzlobraní. Až se konečně stane dospělou a začne se připravovat na svoje budoucí povolání. Počítala s tím, že jí po odebrání kouzelné síly bude přidělena nějaká menší úloha v zaběhnutém, pevně daném řádu města, které od okolní krajiny odděluje energetická zeď. Myslela si, že bude pomáhat zajistit a udržet útočiště lidí, kteří jako jediní přežili hrozivou válku, že se stane kolečkem v dobře promazaném stroji. Ani ve snu ji nenapadlo, že by její úloha měla spočívat v tom, že bude napájet celé město svou energií. Patnáct let Linda Ainsleyová věřila lži. A najednou zjišťuje, že jí nezbývá nic jiného než utéct do nebezpečného a neznámého světa za zdí, nebo přijmout osud, který je snad ještě horší než smrt.




Žádné komentáře:

Okomentovat